Kuih Ketayap Kuih Hijau Kelapa - Sinar Kehidupanku Kuih Dadar Gulung Ketayap Inti Durian
Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Masukkan kelapa parut, air, gula . Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Kuih ketayap hijau kuning bahan a (inti kelapa) 1 biji kelapa parut putih 1 cawan air (secukupnya) 1 ketul gula nipah (120g) 3/4 cawan gula. Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Cara penyediaan kuih ketayap :
Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Dari santan dan kelapa parut. 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Kisar dengan 2 cawan air. Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan . Kacau sebati sampai gula larut. Kuih ketayap hijau kuning bahan a (inti kelapa) 1 biji kelapa parut putih 1 cawan air (secukupnya) 1 ketul gula nipah (120g) 3/4 cawan gula. Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. Cara penyediaan kuih ketayap :
Kuih ketayap hijau kuning bahan a (inti kelapa) 1 biji kelapa parut putih 1 cawan air (secukupnya) 1 ketul gula nipah (120g) 3/4 cawan gula.
Kuih ketayap hijau kuning bahan a (inti kelapa) 1 biji kelapa parut putih 1 cawan air (secukupnya) 1 ketul gula nipah (120g) 3/4 cawan gula. Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan . Kisar dengan 2 cawan air. Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung. Cara penyediaan kuih ketayap : Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Masukkan kelapa parut, air, gula . Nampak senang je nak buat kuih ketayap atau nama lainnya kuih gulung ni tapi jika salah sukatan, nak gulung pun koyak sana sini. Dari santan dan kelapa parut.
1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Kuih ketayap hijau kuning bahan a (inti kelapa) 1 biji kelapa parut putih 1 cawan air (secukupnya) 1 ketul gula nipah (120g) 3/4 cawan gula. Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Masukkan kelapa parut, air, gula . Cara penyediaan kuih ketayap : Kacau sebati sampai gula larut.
Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Kacau sebati sampai gula larut. Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Kuih ketayap hijau kuning bahan a (inti kelapa) 1 biji kelapa parut putih 1 cawan air (secukupnya) 1 ketul gula nipah (120g) 3/4 cawan gula. Dari santan dan kelapa parut. Masukkan kelapa parut, air, gula . Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Cara penyediaan kuih ketayap : Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih .
Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama).
Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan . Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Nampak senang je nak buat kuih ketayap atau nama lainnya kuih gulung ni tapi jika salah sukatan, nak gulung pun koyak sana sini. Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Kacau sebati sampai gula larut. Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Cara penyediaan kuih ketayap : Kuih ketayap hijau kuning bahan a (inti kelapa) 1 biji kelapa parut putih 1 cawan air (secukupnya) 1 ketul gula nipah (120g) 3/4 cawan gula.
Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Kisar dengan 2 cawan air. Dari santan dan kelapa parut. Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Nampak senang je nak buat kuih ketayap atau nama lainnya kuih gulung ni tapi jika salah sukatan, nak gulung pun koyak sana sini. Masukkan kelapa parut, air, gula . Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap.
Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Kisar dengan 2 cawan air. Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung. Masukkan kelapa parut, air, gula . Cara penyediaan kuih ketayap : Nampak senang je nak buat kuih ketayap atau nama lainnya kuih gulung ni tapi jika salah sukatan, nak gulung pun koyak sana sini. Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Kacau sebati sampai gula larut. Kuih ketayap hijau kuning bahan a (inti kelapa) 1 biji kelapa parut putih 1 cawan air (secukupnya) 1 ketul gula nipah (120g) 3/4 cawan gula.
Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung.
Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Kacau sebati sampai gula larut. Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Kisar dengan 2 cawan air. Kuih ketayap hijau kuning bahan a (inti kelapa) 1 biji kelapa parut putih 1 cawan air (secukupnya) 1 ketul gula nipah (120g) 3/4 cawan gula. Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung. Masukkan kelapa parut, air, gula . Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan .
Kuih Ketayap Kuih Hijau Kelapa - Sinar Kehidupanku Kuih Dadar Gulung Ketayap Inti Durian. 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap.
Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut kuih hijau kelapa. Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan .
Kacau sebati sampai gula larut. Cara penyediaan kuih ketayap :
Nampak senang je nak buat kuih ketayap atau nama lainnya kuih gulung ni tapi jika salah sukatan, nak gulung pun koyak sana sini. Cara penyediaan kuih ketayap : Kuih ketayap hijau kuning bahan a (inti kelapa) 1 biji kelapa parut putih 1 cawan air (secukupnya) 1 ketul gula nipah (120g) 3/4 cawan gula. Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung. Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan .
Cara penyediaan kuih ketayap : Kuih ketayap hijau kuning bahan a (inti kelapa) 1 biji kelapa parut putih 1 cawan air (secukupnya) 1 ketul gula nipah (120g) 3/4 cawan gula.
Masukkan kelapa parut, air, gula . Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan . Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih .
Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Cara penyediaan kuih ketayap : Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan .
Masukkan kelapa parut, air, gula . Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Dari santan dan kelapa parut. Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. Kisar dengan 2 cawan air. Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali.
Kisar dengan 2 cawan air. Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan .
Kuih ketayap hijau kuning bahan a (inti kelapa) 1 biji kelapa parut putih 1 cawan air (secukupnya) 1 ketul gula nipah (120g) 3/4 cawan gula. Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Cara penyediaan kuih ketayap :
Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih .
Masukkan kelapa parut, air, gula .
Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan .
Posting Komentar untuk "Kuih Ketayap Kuih Hijau Kelapa - Sinar Kehidupanku Kuih Dadar Gulung Ketayap Inti Durian"